Old Tom en voorbereiding Tasmanie - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Taco - Jelle Strikwerda - WaarBenJij.nu Old Tom en voorbereiding Tasmanie - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Taco - Jelle Strikwerda - WaarBenJij.nu

Old Tom en voorbereiding Tasmanie

Door: AutoTaco

Blijf op de hoogte en volg Taco - Jelle

04 Januari 2005 | Australië, Melbourne

Jaja, jullie zitten natuurlijk nog met spanning te wachten op het verhaal over Old Tom!! Nou hier komt 'ie dan:

Old Tom Is de naam van een Killer Whale. In het Nederlands Orca genaamd. Begin deze eeuw werd er in Eden op walvissen gejaagd. Op een gegeven moment zijn Orca's de vissers gaan helpen door de walvis in een baai te lokken. Dit gebeurde onder aanvoering van...jawel Old Tom! Zodra de walvis niet meer uit de baai kon, door het land aan de ene kant en de groep met Orca's aan de andere kant. Werd de Walvis geharpoeneerd (mooi woord, bestaat het?) . De Orca's mochten als beloning als eerste de lippen en de tong opeten van de walvis (een tong woog al gauw een ton). Men dacht dat Old Tom wel 50 jaar oud was geworden. Maar uit tandonderzoek is gebleken dat hij 37 jaar oud is geworden. Als dank hebben ze zijn skelet behouden en in een Meseum gezet: "the Old Tom killer wale museum".

Op dit moment ben ik druk op zoek naar een betaalbare en goed auto of busje om de rest van Australie te gaan verkennen. Ik zit nog steeds in Melbourne en heb daar wel gezien en wil graag weer de natuur in. Zodra ik een auto of busje heb gekocht, vetrek ik met de boot naar Tasmanie, waar de voor ons wel bekende Nederlander Abel Tasman in 1642 strande. Helaas heeft hij niet verder gekeken dan zijn neus lang was, want hij dacht dat Tasmanie het vaste land was, anders hadden we er nu een mooie kolonie bij gehad en had ik hier niet links hoeven rijden. Maar ach, er zijn ergere dingen.

Ik ga naar Tasmanie met Ruben, welke ik in Vincentia (jervis Bay) heb ontmoet. Is een Net afgestudeerde Nederlandse jongen (mocht je het willen weten)

Ik heb begrepen dat mijn zus ongedeerd is in Thailand. Ik hoop dat je er nog een beetje van hebt kunnen genieten. Enigzins. Je hebt wel pech met vakantie's

Gelukkig heeft mijn Haagsche Buurvrouw Willy de ramp in Thailand overleefd. Kreeg een zeer heftig mailtje van haar. Wat die daar allemaal heeft meegemaakt....zij zat er midden in.

Na Tasmanie keer ik voor een paar dagen terug naar Melbourne om nog wat te trainen.Ik heb hier wat ninjutsu scholen gevonden. Hierna ga ik via de Oceaan Road naar Adelaide rijden. Probeer ook een reisgenoot te vinden om de kosten te delen en voor de gezelligheid.

Oud en nieuw in Melbourne stad was errug..druk. Te druk. Ze steken hier trouwens zelf geen vuurwerk af, dat was wel een veilig gevoel. De aussie's gaan inplaats daarvan met zijn allen naaar de stad om vuurwerk te kijken. En om dan de stad uit te komen is een crime. Wel gratis vervoer!

Greetings vanuit Melbourne en maak er wat moois van daar! Doe ik hier ook!